Tidsbokning

Vi är en privatägd fristående djurklinik, med modern utrustning och stora möjligheter för att hjälpa ert djur på bästa möjliga sätt. Sök oss via formulär nedan så återkommer vi per telefon inom kort eller så bokar din tid direkt per telefon.  Syd-Väst Kliniken återkopplar per telefon under våra ordinarie öppettider måndag till fredag.

 

Vi erbjuder akut jourmottagning för ditt sällskapsdjur och har vi er journal i vårt journalregister är ni välkomna att ringa på 031-288520 när ni vill.

 

Vid uteblivit besök eller avbokning av överenskommen tid mindre än 24 timmar innan bokat besök, debiterar vi en avgift på 680:- Av- eller ombokningar sker endast via telefon under våra telefontider.

Kontakta Veterinär i Västra Göteborg

Är kund hos Syd-Väst Kliniken
Blir ny kund hos Syd-Väst Kliniken
Förstår att tidsbokning, avbokning eller ombokning endast görs via telefon 031 - 28 85 20
Ingen fil vald

Djurets ägare

Jag har tagit del av. Vid uteblivit besök eller avbokning av besök mindre än 24 timmar innan bokat besök, debiterar vi en avgift på 680 kr, Av- eller ombokningar sker endast via telefon under våra telefontider.
Genom att skicka in förfrågan tillåter jag Syd-Väst Kliniken att använda mina personuppgifter till att fullgöra vårt åtagande och återkoppla till er.

Kliniken: 031 - 28 85 20

Lokal hund & katt veterinär

När din fyrfota vän i Billdal, Nya Hovås, Kullavik, Askim, Sisjön eller Västra Frölunda behöver en veterinär - vänd dig till mig för snabb och professionell hjälp. Hittar du ingen tid? Ring oss gärna så försöker vi passa in dig i vårt schema.

Akut jourveterinär

Vi erbjuder akut jourmottagning för ditt sällskapsdjur och har vi er journal i vårt journalregister är ni välkomna att ringa när ni vill, vi finns alltid tillgängliga för dig och ditt djur. Det finns inga dumma frågor, bara dumma svar. Som kund hos mig kan du alltid nå mig dygnet runt.

Hälsokontroll

En hälsokontroll är ett bra sätt att ta reda på hur ditt djur verkligen mår. Hälsokontrollen innebär en allmän undersökning, olika typer av blodprover efter överenskommelse med dig som kund.

ID-märkning

De flesta hund- och kattägare väljer att ID-märka sitt djur. Du är välkommen att boka tid för ID-märkning antingen chip eller tatuering hos mig. Microchip: Chipet injiceras under huden mellan skulderbladen på djuret. Ingreppet känns som en vanlig vaccination och chipet har ett unikt inprogrammerat ID-nummer som ska registreras i ägarregistret.

Tatuering/tångmärkning: Utförs på insidan av vänster öra. Gärna i samband vid tex en kastration så djuret är sövt. Det är viktigt att djuret inte ska känna någon smärta.

Vaccination

Regelbunden vaccination av hunden eller katten är en självklarhet för de flesta djurägare som vill skydda sitt djur mot sjukdomar och infektioner. Om du planerar att ta med ditt djur utomlands är det viktigt att djuret är vaccinerat enligt gällande regler för respektive land man reser till. Jag hänvisar till jordbruksverkets hemsida. Jag hjälper dig med utförande av EU-pass även för ditt djur. Ring mig om du vill veta hur du bäst skydda ditt djur mot sjukdomar i utlandet.

Tandvård

Även djur kan få problem med sina tänder, men tyvärr upptäcks dessa problem oftast sent. Många djur går runt med kronisk smärta och inflammation under flera månader eller år innan djurägaren uppmärksammar problemet. Dålig andedräkt, dregling, ändrat ätbeteende och ovilja att gapa kan vara symptom på problem i munhålan. Jag utför tandstenstagning med professionell maskin under narkos, behandling av FORL hos katt och borttagning av kvarsittande mjölktänder.Kontakta mig om du misstänker att ditt djur har problem med sina tänder.

Kastrering

Vi utför kastrering på hund, katt, kanin och marsvin. Det finns flera goda anledningar till varför man kastrera ett husdjur. Läs mer om för-och nackdelar med kastrering för hund och katt.

Operationer

Jag utför mjukdelsoperationer tex juvertumörer, livmoderinflammation, hudtumörer/hudförändringar, bitsår, bölder, kastrationer m.m. Behövs det en remiss till en specialinriktad kollega t.ex. avancerade ortopedingrepp eller ögonsjukdomar remitterar jag gärna till kollegor med lång erfarenhet.

Blodundersökning

Blodundersökningar utförs vanligtvis vid sjukdomsutredningar och inför operation,seniorkontroll eller uppföljning av onormala blodvärden. De flesta prover besvaras samma eller kommande dag. Avancerade blodprover som behöver skickas till ett större laboratorium besvaras nästkommande arbetsdag. Specialprover såsom antikroppar mot fästingburna sjukdomar tar ett par dagar.

" Ägaren är otroligt trevlig och superduktig plus att jag fick tid efter bara några få dagar. 10 av 10"

Elisabeth Stranne

" Fick snabbt hjälp med våran katt! Mycket proffesionellt och även personligt bemötande. Man märker att Jörg brinner för sitt yrke och att han verkligen är en djurmänniska! "

erica malmgren

Öppet måndag till fredag