Integritetspolicy

Hovås, 30.05.2018

Enligt journalföringslagen 2009:302 (SVE 2016;148) måste vi behandla personuppgifter om dig i samband med journalföring av ditt djur. Journaler ska i dagsläget sparas i fem år. Vi lagrar uppgifterna i som längst 10 år efter djurets senaste besök hos oss för att upprätthålla god djurhälsovård och kundvård. Detta eftersom vårt behov av dokumentation m.m. väger tyngre än ditt behov av integritet i detta fall.


Personuppgifterna används för att tillhandahålla våra tjänster (inklusive kontokortshantering, direktreglering och receptförskrivning). Uppgifterna kan även komma att användas till att skicka påminnelser om bokade tider och vaccinationer samt nyhetsbrev och andra erbjudanden till dig,

MEN DETTA KAN DU TACKA NEJ TILL.


De personuppgifter vi behöver är:

  • Namn
  • Fullständig adress
  • Telefonnummer
  • Personnummer
  • E-postadress

Från den 25. 05.2018 träder den nya Allmänna Dataskyddsförordningen, GDPR, i kraft.
Den ska skydda dina personuppgifter och vi har anpassat vår klinik för att följa dessa nya regler.
Du kan när som helst begära utdrag om vilka uppgifter vi har om dig. Du har även rätt att begära att vi rättar felaktiga uppgifter. Dessutom har Du efter att tiden för lagring löpt ut, enligt journallagringslagen, rätt att ifrågasätta intresseavvägningen som grund för behandlingen.
Vi lämnar ut uppgifterna till externa laboratorier, försäkringsbolag, och andra kliniker vid remittering.


Om du har frågor eller synpunkter på hur vi hanterar dina personuppgifter kan du kontakta personuppgiftsansvarig:
Jörg Bewig, Klåvavägen 22, 436 55 Hovås


Som kund har Du alltid rätt att klaga till Datainspektionen (som kommer att byta namn till Integritetsmyndigheten) om du anser att något inte skötts korrekt.

Mvh,
Syd-Väst Kliniken Hund + Katt

Kontakta oss

Har du några frågor om hur vi hanterar personuppgifter, välkommen att kontakta oss.

Klåvavägen 22

436 55, Hovås


031 - 28 85 20

Hund + Katt, Husse + Matte - välkomna till Syd-Väst Kliniken. Din veterinär i trakten Nya Hovås, Billdal, Kullavik, Askim, Sisjön och Västra Frölunda. Här får du hjälp med allt från ID-märkning till tandvård och operationer.Dessutom kan du ringa akut jourveterinär dygnet runt.

Adress

Klåvavägen 22

436 55 Hovås

1 km norr om Billdal

Västra Götalands län

Läs vår integritetspolicy här 

Öppettider

Måndag – Torsdag

8.00 – 12.30 & 15.00 – 17.30

Fredag

8.00 – 12.30 & 15.00 – 17.00

Eller enligt överenskommelse