Min veterinärkompetens i Hovås + Billdal

Jag är legitimerad veterinär och har en veterinärmedicine doktorsexamen från Tyskland.  Veterinärexamen tog jag 1992 och har jobbat inom veterinäryrket sedan dess. Min klinik öppnades 2001 i Hovås. Jag utför operationer av mjukdelar (juvertumörer, livmoderinflammation, kastrering), 

hälsoundersökningar, hudproblem, tandvård m.m. Nedan kan du läsa mer om vilka tjänster Syd-Väst  Kliniken Hund + Katt i Hovås har att erbjuda. Tveka inte att ringa mig om du har några frågor.  Jag är tillgänglig dygnet runt för listade patienter och du hittar mina kontaktuppgifter här

Operationer

Jag utför mjukdelsoperationer tex juvertumörer, livmoderinflammation, hudtumörer/hudförändringar, bitsår, bölder, kastrationer m.m. Behövs det en remiss till en specialinriktad kollega t.ex. avancerade ortopedingrepp eller ögonsjukdomar remitterar jag gärna till kollegor med lång erfarenhet.

Läs mer om operationer

Kastrering

Vi utför kastrering på hund, katt, kanin och marsvin. Det finns flera goda anledningar till varför man kastrera ett husdjur. Läs mer om för-och nackdelar med kastrering för hund och katt.

Hälsokontroll

En hälsokontroll är ett bra sätt att ta reda på hur ditt djur verkligen mår. Hälsokontrollen innebär en allmän undersökning, olika typer av blodprover efter överenskommelse med dig som kund.

Vaccination

Regelbunden vaccination av hunden eller katten är en självklarhet för de flesta djurägare som vill skydda sitt djur mot sjukdomar och infektioner. Om du planerar att ta med ditt djur utomlands är det viktigt att djuret är vaccinerat enligt gällande regler för respektive land man reser till. Jag hänvisar till jordbruksverkets hemsida. Jag hjälper dig med utförande av EU-pass även för ditt djur. Ring mig om du vill veta hur du bäst skydda ditt djur mot sjukdomar i utlandet.

Läs mer om vaccinationer

Tandvård

Även djur kan få problem med sina tänder, men tyvärr upptäcks dessa problem oftast sent. Många djur går runt med kronisk smärta och inflammation under flera månader eller år innan djurägaren uppmärksammar problemet. Dålig andedräkt, dregling, ändrat ätbeteende och ovilja att gapa kan vara symptom på problem i munhålan. Jag utför tandstenstagning med professionell maskin under narkos, behandling av FORL hos katt och borttagning av kvarsittande mjölktänder.Kontakta mig om du misstänker att ditt djur har problem med sina tänder.

Blodundersökning

Blodundersökningar utförs vanligtvis vid sjukdomsutredningar och inför operation,seniorkontroll eller uppföljning av onormala blodvärden. De flesta prover besvaras samma eller kommande dag. Avancerade blodprover som behöver skickas till ett större laboratorium besvaras nästkommande arbetsdag. Specialprover såsom antikroppar mot fästingburna sjukdomar tar ett par dagar.

ID-märkning

De flesta hund- och kattägare väljer att ID-märka sitt djur. Du är välkommen att boka tid för ID-märkning antingen chip eller tatuering hos mig. Microchip: Chipet injiceras under huden mellan skulderbladen på djuret. Ingreppet känns som en vanlig vaccination och chipet har ett unikt inprogrammerat ID-nummer som ska registreras i ägarregistret.

Tatuering/tångmärkning: Utförs på insidan av vänster öra. Gärna i samband vid tex en kastration så djuret är sövt. Det är viktigt att djuret inte ska känna någon smärta.

Önskar du att vi ringer upp dig?

Ibland har vi svårt att svara i telefon, lämna ditt mobilnummer så ringer vi upp dig så snart det är lugnare för oss. Vi återkommer vardagar 08,00-17,00. 

 

OBS! Tidsbokning & av- eller eller ombokning!

Bokning tid, av- eller ombokningar sker endast via telefon under våra öppettider. 031-288520

Kund sedan tidigare
Ny kund
Ingen fil vald
Genom att skicka in förfrågan tillåter jag Syd-Väst Kliniken att använda mina personuppgifter till att fullgöra vårt åtagande och återkoppla till er.