Vaccinationer av hund och katt

Att vaccinera sin hund eller katt innebär i stora drag att förebygga och skydda mot allvarliga sjukdomar. Jag utför årliga vaccinationer samt vaccinationer inför resor utomlands, Detta görs både för ditt husdjurs skull och för att undvika att få in sjukdomar i landet. Tillsammans hjälper jag er att se över vilka vacinationer som passar er hund eller katt bäst. 

 

Vaccination Hund          Vaccination Katt

Vaccination hund

Är det dags att vaccinera hunden? På vår veterinärklinik i Hovås erbjuder vi det tre bas vaccin som rekommenderas till alla hundar. Att grundvaccinationen sker är upptill hundägaren att se till. Parvoviruset, valpsjukan och HCC ges vid åtta veckors ålder och sedan följer detta schema:

 

- Andra vaccination från 12 veckors ålder
- Tredje vaccination vid ca 1 års ålder

 

Vaccinationer som ingår i basvaccinet för hund: 

  • Valpsjukan
  • HCC (leverinflammation)
  • Parvoviruset (hundpest)
  • Kennelhosta/Parainfluensa


Övriga vaccinationer för hundar:


Leptospiros
 

Vaccination Katt

 

Att vaccinera sin katt mot kattsvuva och kattpest är något som man alltid rekommenderar. Kattsnuva är en relativt vanlig sjukdom som man enkelt kan undvika genom att regelbundet vaccinera sin katt. Kattpesten däremot är en allvarligare sjukdom som kan leda till dödsfall. Därför är det väldigt viktigt att fortsätta vaccinera sin katt mot dessa sjukdomar. 

  • Kattsnuva (calicivirus och herpesvirus)
  • Kattpest (panleukopeni)

Det förekommer att en del katter får biverkningar av en vaccination i 1-2 dagar. Det visar sig oftast med en ömmande svullnad vid stickstället. Ibland kan katten även få feber.

Glöm inte vaccination mot rabies

 

Ska du ut och resa med katten? Då är det viktigt att du innan resan vaccinerar din katt mot rabies. 

 

Har du fler frågor? 

Tveka inte på att kontakta mig för mer information.

Telefonnummer: 031 - 28 85 20

Önskar du att vi ringer upp dig?

Ibland har vi svårt att svara i telefon, lämna ditt mobilnummer så ringer vi upp dig så snart det är lugnare för oss. Vi återkommer vardagar 08,00-17,00.

Kund sedan tidigare
Ny kund
Ingen fil vald
Genom att skicka in förfrågan tillåter jag Syd-Väst Kliniken att använda mina personuppgifter till att fullgöra vårt åtagande och återkoppla till er.